PARTICIPATORY DESIGN | 2020
Het werkveld is in transitie. Wellicht ziet over tien jaar een werkomgeving er totaal anders uit. Trends als nieuwe technologieën en prioriteiten als duurzaamheid, digitalisering en veiligheid zijn voorbeelden van de oorzaak die verandering(en) teweegbrengen.
Het is van groot belang om (toekomstige) studenten een opleiding te bieden die ervoor zorgt dat zij succesvol kunnen blijven in de betreffende werkomgeving. BAG TO SKILLS is een participatory design tool die bijdraagt aan deze levenslange ontwikkeling. Het brengt de juiste mensen bij elkaar en geeft hen een stem. Onder de juiste mensen wordt verstaan; het Competence Centre, Experts en Onderwijs.
BAG TO SKILLS is oorspronkelijk ontworpen voor de luchtvaartindustrie, dat zich uit in de vormgeving. Echter, rijkt de potentie van BAG TO SKILLS verder dan alleen de luchtvaartindustrie en kan het ook gebruikt worden in meerdere vakgebieden. ​​​​​​​
Dit project was onderdeel van de minor ‘Next Professional Design’ aan de Hogeschool Rotterdam. Samen met drie andere studenten (Youssra Benmrit, Eric Cheung en Renate de Vries) werkte ik aan een vraagstuk van RHIA (Rotterdam The Hague Innovation Airport), namelijk het vormgeven van een methodiek voor het Competence Centre voor de nieuwe Hospitality Campus dat gebouwd wordt naast de Airport. In samenwerking met RHIA, Aviation sector en het Albeda College is BAG TO SKILLS getest en ontwikkeld. 
Via het laddertje omhoog